FES-TE SOCI - HAZTE SOCIO

dissabte, 28 d’agost de 2010

Aresta Rocheford

El juliol d'enguany dos membres del Club fan l'Aresta Rocheford (Courmayer).
És una de les típiques arestes de la zona del Mont Blanc, un dels accessos és des de Chamonix, per l'Aiguille du Midi i, a peu o en telefèric, fins a la Pointe Helbrooner.
Es pot fer nit al Refugi Torino o acampar en tenda a la gelera.
L'endemà al matí, matinant una mica, però no massa, es fa un flanqueig per anar a buscar les roques que dónen accés a la Salle à Manger, al peu de la Dent du Geant.
Aquí comença l'aresta pròpiament. Un fil de neu, amb caiguda a costat i costat. El camí el trobem ben traçat i tot amb neu.
El vent no ens ha deixat des de la porta del refugi, a mesura que enfilem la temperatura baixa... A mitja aresta trobem diverses cordades que tornen.
Passem l'agulla sense massa dificultats ja que hi ha una corda fixa instal·lada i la neu en bones condicions.
[Image]En arribar al peu de l'Aiguille de Rocheford fem mitja volta, el vent no para i estem massa ventilats per tenir ànims de tirar amunt. Fem mitja volta i retornem.
L'endemà volem fer el corredor Gervassuti a la Tour Ronde, però quan arribem al seu peu el veiem ben sec... mitja volta!
Les condicions de neu i gel són curioses enguany, o potser com cada any últimament... poc gel i força neu, les esquerdes estan ben tapades però el gel és ben pobre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada